De visie van Jazz On The Menu 

 


Betekent Jazz on The "Menu" dat wij alleen muziek maken tijdens het eten? Nou, nee! Het belangrijkste doel van Jazz On The Menu is het verzorgen van (Jazz) Muziek optredens voor zoveel mogelijk liefhebbers. Om niet telkens met het zelfde te komen werk ik als initiatiefnemer en contrabassist met wisselende samenstellingen. Ik wil deze groepen muzikanten zo veel mogelijk afstemmen op de gelegenheid waar wordt gespeeld. In een restaurant tijdens het diner kiezen we dus voor een combo waarmee we op aangepast volume kunnen spelen. Voor een knalfeest zet ik liefst een combo met veel power in!

Een andere belangrijke gedachte is dat ik de muziek zie als onderdeel van een meer totale beleving. Jazz On The Menu zal u dus niet op een stoel zetten om passief naar muziek te luisteren.... Er is meer! Eten, dans, theater noem maar op. Dit is voor het publiek veel interessanter en biedt ook meer variatie mogelijkheden. Naast het spelen in horeca gelegenheden of op feestjes worden onder de noemer Jazz On The Menu ook thema concerten gegeven. Zoals bijvoorbeeld vorig jaar "A Tribute To Benny Golson", een concert waarin we de fantastische composities van de nog in leven zijnde saxofonist Benny Golson hebben gespeeld.

Een belangrijk onderdeel van mijn filosofie is het samen brengen van netwerken. Hoe meer mensen komen, hoe lager de bijdragen voor entree kunnen worden in de toekomst of hoe lucratiever het is voor een horeca ondernemer om Jazz On The Menu te laten komen. Dus wij mailen, drukken brochures en verspreiden flyers, praten over onze muziek en nodigen mensen uit te komen en te genieten van warme gezelligheid. Ook vragen wij altijd aan u zoveel mogelijk kennissen, vrienden en familie te vertellen over onze activiteiten.

Ik hoop u snel eens te ontmoeten,

Reyn Waldram, initiatiefnemer Jazz On The Menu

Muziek »