A Tribute To Wayne Shorter 

 


Binnen kort vindt u hier meer informatie over ons volgende concert

Na dat we enige tijd geleden ons eerste Tribute Concert hebben gedaan: A Tribute to Benny Golson, vinden we het tijd worden dat we onze aandacht richten op een volgend icoon uit de geschiedenis van de jazz muziek: Wayne Shorter. Net als Benny Golson is ook Wayne Shorter nog in leven, en actief in de muziek.

Het interessante van de muziek van Wayne Shorter is dat deze samenvalt met belangrijke ontwikkelingen in de (Amerikaanse) beeldende kunst, het abstract expressionisme. Ook interessant is dat de muziek van Wayne Shorter en een aantal anderen eigenlijk tot een nieuwe stijl behoren (zo net na de Hardbop), maar dat deze stijl geen naam heeft gekregen in de muziekgeschiedenisboeken.  Naar mate de jaren vorderde werd de muziek van Wayne Shorter wel fors wat abstracter, maar had nog wel vorm en wonderschone harmonieen. Dit in tegenstelling tot de Free Jazz, die wel met deze naam de geschiedenisboeken in ging. 

Luisterbare muziek dus, maar wel met een duidelijke ontwikkeling. Loopt deze stijl paralel aan het in de beeldende kunst ontstane abstract expressionisme? Dat oordeel laten we aan u over. We zullen echter wel beelden laten zien!

Kunt u uw nieuwsgierigeheid niet meer bedwingen?. Bel gerust met Reyn Waldram: 06 49 390 873

Visie »