Achter de Stilte

Een muzikale reis door de landschappen achter de stilte 


In deze tijd van bladblazers, hoge-druk-reinigers, elektrische grasmaaiers en dof dreunende boemmuziek valt het niet altijd mee om nog de weg naar de stilte te vinden. En toch: achter die stilte ligt je bron.

Dat is het uitgangspunt van het muziek-concert van Lucas Buur (gitaar en zang) en Reyn Waldram (contrabas). Het wordt een heel bijzondere muzikale reis door de landschappen achter de stilte met bekende en onbekende plekken, soms leeg en verstild, soms vol onverwacht avontuur, maar steeds weer door uitgestrekte gebieden met veel ruimte, melodieuze horizonten en meditatieve herhaling. De horizon is breed, soms jazzy of funky, maar ook met invloeden uit klassiek en wereldmuziek.

Ontroerende en pakkende instrumentale composities, songs die je raken, sfeerbeelden, gedachten en gedichten van Lucas Buur.

Wil je met ons mee op Reis? Het concert is op 13 maart 2016 in Centrum De Appel, Groesbeekseweg 428, Nijmegen, aanvang 14:00 uur.

De entree bedraagt  € 12.50 p.p. Na inschrijving ontvangt u een nota t.b.v. de entree. U kunt de entree dan overmaken voor 1 maart. U kunt de kaartjes ook aan de kassa kopen op 13 maart 2016. Graag gepast betalen!

 

Lucas Buur over hoe zijn muziek ontstaat:

 

Geboorte

Ik leg m'n gitaar op schoot,
een kwetsbare baby,
een bloem in de knop,
alles is er al.
Ik voel de gladde hals,
de snaren,
ik hoef niets te doen,
mijn vingers gaan vanzelf
naar de juiste plaats
en omarmen wat klinkt:
veel heilzame herhaling,
massage voor de vermoeide geest.
Ik volg m'n hart
met hoofd en handen.
Na onmeetbare tijd
staat er iets op papier:
signalen
uit een andere wereld.